OD GLAVNOG VOJNIKA VUČIĆEVOG REŽIMA DO NEPRIJATELJA BR. 1

Slučaj Dijane Hrkalović ili priča o 'Boginji mafije': Sa 16 godina pisala je krimi-roman, nije ni slutila da će to biti njena stvarnost...

ŽENA iN 07.02.21, 20:18h

Slučaj Dijane Hrkalović ili priča o 'Boginji mafije': Sa 16 godina pisala je krimi-roman, nije ni slutila da će to biti njena stvarnost...
Pazi šta želiš, možda će i da ti se ostvari...

 

 


Kada je Dijana Hrkalović sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”, nije mogla ni da sluti kako život može da piše romane i da sva mašta može lako, već 16 godina kasnije da postane stvarnost. I da stvari mogu za vrlo kratko vrijeme da se okrenu naopačke: od glavnog vojnika režima Aleksandra Vučića postala je neprijatelj broj 1.

 


Roman Dijane Hrkalović koji je rukom, u sveskama, počela da piše kao tinejdžerka dešava se na relaciji Požarevac-Njujork i više je triler u kojem su uloge policajaca i mafijaša toliko isprepletene da linija između dobrog i lošeg često ne postoji, a njena policijska karijera – kratka ali upečatljiva – ima iste premise.

 

Tako barem izgleda ako se čitaju srpski tabloidi, isti oni koje je naoružavala municijom protiv neistomišljenika današnje vlasti, a sve po nalogu sa vrha.


Njena istinita priča, ne ona iz romana, vodi od rodnog Požarevca do Tel Aviva gde se navodno skrivala, mada drugi kažu da je tamo tražila lijek protiv opake bolesti, pa dalje do Brazila, gdje je navodno htjela da operacijom promijeni lični opis. U istoj toj priči, ona je mijenjala ime: nakratko se zvala Nika Rina, ime je uzela po grčkoj boginji pobjede, a prezime je, sudeći po tabloidima, uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Ime je promijenila kod matičara da bi ga tri mjeseca kasnije vratila. Tabloidi u tome vide poruku: “Boginja mafije”.


Cijeli tekst donosi najnoviji broj magazina Nedeljnik, a možete ga čitati i u digitalnom izdanju na nstore.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI