Francuski predsjednik o presudi

Macron: Ruski sud napravio je ogromnu grešku osuđivanjem Navalnija

Front 05.02.21, 08:08h

Macron: Ruski sud napravio je ogromnu grešku osuđivanjem Navalnija
Ruski opozicionar Aleksej Navalni odslužit će tri i po godine zatvora, nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne presude, izrečene zbog slučaja pronevjere 2014. godine

 

Presuda ruskog suda ove sedmice kritičaru Kremlja Alekseju Navaljnom na tri i po godine zatvora bila je "ogromna greška" za stabilnost zemlje, rekao je u četvrtak francuski predsjednik Emmanuel Macron.

 

- Mislim da je ovo bila velika greška čak i za rusku stabilnost - rekao je Macron, komentarišući sudsku odluku tokom online foruma koji je sponzorisao Atlantski savjet, thinktank sa sjedištem u Washingtonu, javio je Reuters.

 

Ruski opozicionar Aleksej Navalni odslužit će tri i po godine zatvora, nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne presude, izrečene zbog slučaja pronevjere 2014. godine.

 

Dan poslije povratka u Rusiju iz Njemačke, gdje se liječio od trovanja nervnim agensom novičok, vodećem ruskom opozicionaru Alekseju Navalnom određen je jednomjesečni pritvor poslije postupka u improvizovanoj sudnici u policijskoj stanici u Himkiju, u Moskovskoj oblasti.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI