Novinarka N1 (opet) na meti brutalnih uvreda

Ko kaže da rasizam na Balkanu ne postoji?! Ovako nazivaju oca moje djece... Kako se ja zovem smeta i Muji i Miletu i Anti!

Mediji 04.02.21, 19:07h

Ko kaže da rasizam na Balkanu ne postoji?! Ovako nazivaju oca moje djece... Kako se ja zovem smeta i Muji i Miletu i Anti!
Jeste bolesno, i mnogo više od toga... Hoće li se onaj ko se krije iza tuđeg imena i lika zacrvenjeti zbog svojih riječi? Teško je u to povjerovati...

 

 

Urednica, novinarka i producentica na televiziji N1 Ika Ferrer Gotić reagovala je na svom Twitter profilu na rasističke uvrede koje dobija ona, ali i njena porodica, odnosno njene kćerke.


Ovoga puta uvreda je intonirana na račun njenog braka i bivšeg supruga sa kojim ima dvije djevojčice, a upućena je, kako to i inače biva, od strane osobe skrivene iza tuđeg identiteta.


Tim povodom, Ika Ferrer Gotić, koja je i ranije sa svojom djecom bila meta sličnih uvredljivih napada, ostavila je kratak komentar na svom nalogu:


- Ko je rekao da rasizam na Balkanu ne postoji? Ovako nazivaju oca moje djece, ugnjetavaju i moje djevojčice godinama, a to kako se ja zovem smeta i Muji i Miletu i Anti. Još me dotični, skriven iza nicka i tuđe slike. prati i na društvenim mrežama, vreba. Bolesno zaista - poručila je.


I jeste bolesno, i mnogo više od toga... Hoće li se onaj ko se krije iza tuđeg imena i lika zacrvenjeti zbog svojih riječi? Teško je u to povjerovati...

 

ika-ferrer-gotic-rasizam

 

(DEPO PORTAL/ad)