Zbog ometanja istrage u slučaju 'Dženan Memić'

Uhapšeni otac Alise Mutap i bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, pretresi u toku

Hronika 01.02.21, 10:34h

Uhapšeni otac Alise Mutap i bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, pretresi u toku
Avaz saznaje da su pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema nezvaničnim informacijama Avaza, uhapšen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage

 


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”.

 

Avaz saznaje da su pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema nezvaničnim informacijama Avaza, uhapšen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage.


Dupovac je bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u prisustvu njenih roditelja.

 

Nezvanično je za Avaz iz izvora bliskih istrazi rečeno da je uhapšen i Zijo Mutap, otac Alise Mutap. Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

 

U toku je pretres njegove kuće u sarajevskom naselju Otes.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI