Predsjednik LDP-a opisao bolest

Jovanović: 'Uradili su mi rendgen pluća i bili su šokirani. Pluća u krvi, dijafragma pala na srce...'

Hronika 30.01.21, 15:35h

Jovanović: 'Uradili su mi rendgen pluća i bili su šokirani. Pluća u krvi, dijafragma pala na srce...'
Predsjednik LDP je ispričao da mu je 12 dana januara koje je proveo u bolnici “proletjelo kao jedan minut”. Rekao je da je njegova bolest bila posljedica koronavirusa koji je preležao ljetos

 

 

PredsJednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović, danas je prilikom gotstovanja na TV Prva, opisao tok bolesti i svoje dane provedene u bolnici.

 

“Zahvalan sam svim onima koji su omogućili da budem otac svojoj dJeci, brat, suprug”, naveo je Jovanović prilikom gostovanja.

 

Predsjednik LDP je ispričao da mu je 12 dana januara koje je proveo u bolnici “proletjelo kao jedan minut”. Rekao je da je njegova bolest bila posljedica koronavirusa.

 

Uradili su mi rendgen pluća i bili su šokirani. Četiri centimetra krvi jedno plućno krilo, drugo plućno krilo dva i po centimetra krvi, dijafragma potpuno atrofirala, pala na srce. Cijelio abdomen puta pet – pet puta veći želudac, tanko, debelo crijevo… Osjećao sam stalni zamor, malaksalost, povremene bolove u donjem dijelu pluća. Ispostavilo se da se dijafragma upalila, atrofirala, pala na srce, upala je izazvala i torakalni dio kičme, upala lijevog i desnog plućnog krila, krvarenja, upalu plućne maramice… haos”, ispričao je Jovanović.

 

On je rekao da negativan test i izlazak iz bolnice ne znače da ne treba da se pazi, da je veoma važno da se sve postepeno radi i da nema fizičke aktivnosti.

 

Podsjetimo, ljekari danima nisu znali zbog čega Jovanović osjeća snažne bolove, sumnjalo se da se ponovo zarazio koronavirusom. Ispostavilo se na kraju da ima upalu nerava i kičmene moždine, što, sumnjali su ljekari, možda jeste bila posljedica koronavirusa koji je Jovanović preležao na ljeto 2020. godine.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI