Nagodila se s Tužilaštvom BiH

Starleta priznala krivicu: Ide li Tijana Ajfon u zatvor na godinu dana?

Hronika 28.01.21, 11:51h

Starleta priznala krivicu: Ide li Tijana Ajfon u zatvor na godinu dana?
Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela

 

Optužena Maksimović Tijana (1992.) iz Beograda, u cijelosti je priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica. Predložena je zatvorska kazna u trajanju od 1 godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz članka 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti sporazumno priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

 

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

 

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela.

 

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

 

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivnje. 

 

Optužena je lišena slobode u mjesecu maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje  seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine. 

 

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva „Kristal“.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI