Predsjedavajući Predsjedništva BiH pred odlazak u Beograd

Dodik progovorio o 'rušenju Vučića', ogradio se od vladike Grigorija: 'To je moj stav i uvijek ću ga pokazivati'

Front 27.01.21, 09:43h

Dodik progovorio o 'rušenju Vučića', ogradio se od vladike Grigorija: 'To je moj stav i uvijek ću ga pokazivati'
Srbija i RS su, tvrdi je Dodik, “izložene mnogim negativnim tendencijama koje dolaze sa Zapada, od ostrašćenih političkih elita i biće potrebno mnogo jednistva da se to odbrani”

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio da “ne učestvuje ni u kakvom rušenju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića” i kazao “da je očigledno da neko pokušava da zavadi rukovodstvo Republike Srpske i Srbije”. BNTV, naime, danima objavljuje tekstove o tome da se Dodik udružuje s kriminalcima i određenim crnogorskim političkim krugovima kako bi srušili Vučića.

 

Dodik je najavio da će danas biti u Beogradu na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, te naveo kako nema nikakvih promjena u odnosima Srbije i Republike Srpske, kao ni ličnim odnosima sa Vučićem za koga je rekao da ima njegovu veliku podršku.

 

“To je moj stav. Uvijek sam ga pokazivao i uvijek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvalni za sve što je učinio za Republiku Srpsku. I sada se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši”, rekao je Dodik.

 

Srbija i RS su, tvrdi je Dodik, “izložene mnogim negativnim tendencijama koje dolaze sa Zapada, od ostrašćenih političkih elita i biće potrebno mnogo jednistva da se to odbrani”.

 

Dodik smatra da je ogromna zasluga Vučića za današnju Srbiju, koja je ekonomski i politički stabilna, jak regionalni faktor.

 

On je dodao i da je privržen stavu da je politika koju Vučić vodi dovela do toga da se Srbije mijenja i da može da pomogne i RS.

 

Na navode da se stastajao sa episkom diseldorfskim i cijele Njemačke Grigorijem, Dodik je odgovorio da sa njim ne dijeli političke stavove.

 

“Oni koji žele da se bave politikom ne mogu istovremeno da se bave i najodgovornijim poslom u Crkvi. Treba da ostane odvojenost Crkve i države. U procesu kada je aktuelan proces izbora novog poglavara SPC, apsolutno podržavam napore naše Crkve da do toga dođe na jedan transparentan način”, objasnio je Dodik, piše Srna.

 

Koga god da izabere SPC, Dodik je rekao da će za njega biti prihvatljiv i podržan.

 

Dodik je podsjetio da je imao imao dobru saradnju sa vladikom Grigorijem dok je službovao u Hercegovini, ali da tada njegovo djelovanje na političkom planu nije bilo vidljivo i nije bilo nikakvih namjera.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI