život na planini

'Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo': Nele Karajlić se odao prirodi, peče rakiju i peče džem

Lifestyle 23.01.21, 11:38h

'Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo': Nele Karajlić se odao prirodi, peče rakiju i peče džem
– Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gdje će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem


Na planini Kosmaj sve više poznatih ličnosti ima svoje vikendice, a jedan od prvih koji je otkrio ljepote ove planine jeste frontmen “Zabranjenog pušenja”.

 

Nele Karajlić svo slobodno vrijeme sa suprugom uglavnom provodi na svom imanju, gdje ima pravo poljoprivredno gazdinstvo.

 

– Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je prije 20 godina renovirali. Ona datira prije Drugog svjetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića, i po njemu naša ulica i nosi ime – započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu.

 

– Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gdje će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

 

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije da svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

 

– Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na svaki čokot – kaže Karajlić i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje.

 

– Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo, piše Blic.

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI