OPĆINSKI SUD U MOSTARU

Harisu Pendiću 'Pendi' mjesec dana pritvora: Slao kardinalu Puljiću prijetnje opasne po život, ali ne samo njemu...

Hronika 22.01.21, 16:56h

Harisu Pendiću 'Pendi' mjesec dana pritvora: Slao kardinalu Puljiću prijetnje opasne po život, ali ne samo njemu...
Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna

 


Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode osumnjičenom Harisu Pendiću zvani "Penda" (1994.) zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio tri kaznena djela "ugrožavanje sigurnosti".


Pendića se sumnjiči da je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17. siječnja 2020. godine do 7. studenoga 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima kardinalu V. P., građanima M. V., S. Ć. H., A. P. i novinaru Hrvatskog medijskog servisa B. G, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.


Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.


Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji s Federalnom upravom policije nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, stoji u priopćenju.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI