Mučno svjedočanstvo mlade hrvatske glumice

Prišao mi je u garderobi, cijenjeni glumac u šezdesetim, gurnuo mi ruku u gaćice... Imala sam 14 godina

ŽENA iN 21.01.21, 21:18h

Prišao  mi je u garderobi, cijenjeni glumac u šezdesetim, gurnuo mi ruku u gaćice... Imala sam 14 godina
Požalila sam se suprugu jedne od glumica, on mi je rekao da bi mi i on rado stavio ruku u gaćice, ali se suzdržava

 

Izvor: Index.hr

Piše: Barbara Matejčić


Kad sam imala 14 godina, igrala sam manju ulogu u jednoj predstavi. Sve stariji glumci i glumice, i ja, skoro djevojčica. Sat vremena prije premijere, jedan od glumaca u šezdesetim godinama, inače vrlo cijenjen među publikom, prišao mi je u garderobi dok sam se presvlačila. Garderobe su tada bile odijeljene samo zavjesama.


Bila sam u donjem rublju, navlačila sam hulahopke i sjedila na stolici. On me počeo dirati po ramenima, bilo mi je neugodno i stisnula sam se. Onda je kao ovlaš prešao preko mojih grudi dok mu nije ruka završila u mojim gaćicama. Odgurnula sam ga nogom na što je on odgovorio: 'Ne daš se, je li?' Brzo sam navukla haljinu i otrčala u šminkeraj gdje sam čekajući svoj red samo buljila u sebe u ogledalu, dok me jedna glumica nije pitala jesam dobro.


Požalila sam se suprugu jedne od glumica, on mi je rekao da bi mi i on rado stavio ruku u gaćice


U tom trenutku sam se raspala i počela panično plakati. Ljudi su to protumačili kao tremu, jedino sam toj glumici htjela reći što se dogodilo. Ona mi je na to rekla da je on vjerojatno mislio da sam ja sad kao dio ansambla, a tamo se svi međusobno tako pipkaju pa je valjda mislio da može i mene. Time me vjerojatno pokušala utješiti. Odigrala sam predstavu kao da se ništa nije dogodilo, gledala ga u oči na sceni, ponosna na sebe što sam tako izdržljiva.


Prijavili smo to kazalištu, ništa se nije dogodilo


Nakon premijere sam se napila pa sam starijem muškarcu, suprugu jedne od glumica, ispričala što mi se dogodilo. Ne znam zašto sam njemu to išla govoriti, valjda sam tražila podršku i zaštitu od nekoga tko je isto stariji muškarac. On mi je rekao da bi mi i on rado stavio ruku u gaćice, ali se suzdržava. Tek dvije godine kasnije sam rekla svojim roditeljima što se dogodilo. Možda bih rekla i ranije, ali sam htjela zaštititi svog oca od toga. Prijavili smo to kazalištu, ali se nije ništa dogodilo."


Mučno svjedočanstvo glumice koja je završila Akademiju u Zagrebu


To je mučno svjedočanstvo mlade glumice koja je u međuvremenu diplomirala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Razgovarali smo s njom i bila je spremna izaći van pod svojim imenom, a onda se ipak povukla jer se prestrašila posljedica koje to može izazvati i da bi je sve to moglo ponovno traumatizirati, posebno nakon što je pročitala kakve je sve užasne komentare izazvao iskaz glumice Dore Lipovčan koja je na svojoj Facebook stranici objavila da je bila silovana u djetinjstvu.

 

Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)