BURA OKO NABAVKE VAKCINA

Komšić ogorčen: 'Neka Tegeltija i Gudeljević objasne zašto se igraju sa zdravljem i životima bh. građana!'

Front 19.01.21, 18:33h

Komšić ogorčen: 'Neka Tegeltija i Gudeljević objasne zašto se igraju sa zdravljem i životima bh. građana!'
Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti - navodi Komšić u saopćenju

 

 


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti konačno objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi Vijeće ministara BiH moralo donijeti odluku o nabavci vakcina sukladno inicijativi Parlamenta BiH.


- Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedavajućeg Tegeltije koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci vakcina. Nedopustivo je da sa jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunili sve obaveze u skladu sa zahtjevima COVAX mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina.


Nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana, a niko drugi do njih samih ne može preuzeti njihove nadležnosti, i baviti se poslom koji moraju da izvršavaju. Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti - navodi Komšić u saopćenju koje je dostavljeno iz njegovog ureda.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI