osvrnuo se na aktuelnosti oko vakcine

Damir Marjanović o Dodikovom 'vapaju'za pomoć Srbiji i prekoravanju ministrice Gudeljević: Jadno, bijedno i patetično!

Front 19.01.21, 14:22h

Damir Marjanović o Dodikovom 'vapaju'za pomoć Srbiji i prekoravanju ministrice Gudeljević: Jadno, bijedno i patetično!
- Oslanja se na stalno moljakanje, ili, pak, gospođu Gudeljević bi neko mogao podsjetiti da ni Srbija nije baš u Evropskoj uniji i da je daleko od "savršene jednostavne zemlje", ali da su dva puta slabije plaćeni ministri te zemlje, ma kakvi oni bili, ipak obezbijedili zavidan broj vakcina svojim građanima

 

Molba predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koju će, prema svemu sudeći, zvanično uputiti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj će tražiti da susjedi manjem bh. entitetu osiguraju još uvijek neutvrđen broj vakcina protiv koronavirusa izazvala je mnoštvo reakcija u javnosti. 

 

Zadnji u nizu koji je reagirao na ovu informaciju je Damir Marjanović, univerzitetski nastavnik i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je na svom Facebooku napisao status o tome.

 

Prenosimo ga u cijelosti.

 

- Dakle, danas je gospodin Dodik rekao da će moliti gospodina Vučića da Srbija dodijeli "nešto vakcina" RS-u. Prije par dana je ministrica "civilnih poslova" gospođa Gudeljević, inače profesorica njemačkoga jezika jake "stranačke biografije", prekorila sve nas i rekla nam da moramo biti strpljivi glede vakcina, jer "BiH je politički složena zemlja" i "da se moramo naučiti da živimo s time". U isto vrijeme u Srbiji danas počinje masovna vakcinacija jer su njihove vlasti (kakve god one bile) obezbijedile više od milion doza vakcina od najmanje tri različita proizvođača, napisao je Marjanović.

 

- Oslanja se na stalno moljakanje, ili, pak, gospođu Gudeljević bi neko mogao podsjetiti da ni Srbija nije baš u Evropskoj uniji i da je daleko od "savršene jednostavne zemlje", ali da su dva puta slabije plaćeni ministri te zemlje, ma kakvi oni bili, ipak obezbijedili zavidan broj vakcina svojim građanima. Na kraju, zanimljivo je kako uvaženoj ministrici ova "politički složena država" ipak pronađe načina da redovno isplati izuzetno visoku, i čini se ničim zasluženu, platu svaki mjesec! Eh, vidite ministrice, ne moramo se "naučiti živjeti" s time, nego se Vi morate naučiti da radite svoj posao za koji ste definitivno preplaćeni! Kako rekoh na početku: jadno, bijedno i patetično, zaključak je Damira Marjanovića.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI