POLICIJSKI PRETRES

Hapšenje u Sarajevu: Pronašli mu sedam pištolja, metke različitog kalibra, municiju, drogu, novčanik...

Hronika 19.01.21, 12:01h

Hapšenje u Sarajevu: Pronašli mu sedam pištolja, metke različitog kalibra, municiju, drogu, novčanik...
Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan pištolj sa okvirom, 18 metaka i jedan paketić sa suhom zeljstom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu

 

 


U ponedjeljak, 18. januara, u 16,10 sati u ulici 24. juna, općina Vogošća, policijski službenici Sedme PU lišili su slobode lice A.S., rođen 1988.godine u Bihaću, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS.


Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan pištolj sa okvirom, 18 metaka i jedan paketić sa suhom zeljstom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.


Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji A.S. koristi na području općine Vogošća. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: 7 pištolja, 35 metaka različitog kalibra, 2 kutije za pištolj sa dijelovima od pištolja, više kutija sa grumenčićima materije koja asocira na opojnu drogu, 5 vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i jedan novčanik.


O svemu ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pomenuto lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim - saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI