Rastužio fanove

Oglasio se Sergej Barbarez: Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu...

Sport 19.01.21, 08:20h

Oglasio se Sergej Barbarez: Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu...
Oglasio se na svom Instagramu i objasnio zbog čega ne očekuje da će biti izabran za selektor bh. tima, odnosno nasljednika Duška Bajevića

 

Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i ljubimac navijača našeg državnog tima, večeras je rastužio sve fanove Zmajeva.

 

Oglasio se na svom Instagramu i objasnio zbog čega ne očekuje da će biti izabran za selektor bh. tima, odnosno nasljednika Duška Bajevića.

 

- Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću biti selektor reprezentacije.

 

Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja u stvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz Saveza.

 

Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se "oni" davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez na svom Instagramu.

 

Zahvalio je navijačima na velikoj podršci i još jednom potvrdio zašto je miljenik armije fanova koju ima naš državni tim širom planete.

 

- Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja nego i želja navijača...

 

Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi. Jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti.

 

Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu sa druge strane ulice. Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala - napisao je Barbarez.

 

Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića, dok je s druge strane Zvjezdan Misimović po instrukcijama Vice Zeljkovića, predsjednika FSRS, za novog selektora predložio bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

 

Podijeljen je i Izvršni odbor FSBiH, s obzirom na to da su Bošnjaci (njih šest) protiv Peteva, dok Barbarez nema podršku iz FSRS. U ovoj priči, četiri člana "fudbalske vlade" iz županijskih saveza prikljonjeni su kolegema iz entiteta RS i podržavaju Peteva.

 

Na Barbarezovu objavu reagovali su i bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić, koji su podržali kapitena. I Ivan Klasnić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, pozdravio je Barbarezovo obraćanje, dok navijači pozivaju na bojkot reprezentacije ukoliko Petev dobije prednost ispred Sergeja.

 

BLIN
KOMENTARI