Nastavljaju se problemi na BHRT-u

Književnik Zlatko Topčić podnio ostavku u Programskom vijeću: 'Progone se najkvalitetniji kadrovi...'

Mediji 18.01.21, 21:07h

Književnik Zlatko Topčić podnio ostavku u Programskom vijeću: 'Progone se najkvalitetniji kadrovi...'
Podnosim ostavku jer ne želim davati privid legaliteta sabotažama onih koji su apsolutno nedostojni funkcija koje obnašaju - poručio je Topčić

 

 


Puno prašine se diglo posljednjih dana oko situacije na BH Radiju 1, a danas je zbog svega što se dešava i književnik Zlatko Topčić podnio ostavku u Programskom vijeću BHRT-a.


U svom obrazloženju on je kao razlog za takav potez naveo, između ostalog, “progon najkreativnijih kadrova koji je eskalirao ukidanjem dramskog programa”.


Topčić je na zvaničnom Twitter nalogu poručio sljedeće:


“S obzirom da i dalje nema sjednica Programskog vijeća BHRT-a, a da je, uprkos reakcijama, progon najkreativnijih kadrova eskalirao ukidanjem dramskog programa, podnosim ostavku jer ne želim davati privid legaliteta sabotažama onih koji su apsolutno nedostojni funkcija koje obnašaju”.

 


Podsjećamo, povodom ove situacije danas se oglasio i bh. pisac Dževad Karahasan koji je također reagovao na suspenziju Dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1, a njegovo pismo možete čitati ovdje.


Na kraju se oglasio i generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović saopštenjem za javnost, u kome se negira ukidanje dramskog programa i pokušava pojasniti odluka direktorice BH Radija 1 Pejke Medić da se ovaj program popuni drugim sadržajima, a možete ga čitati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI