Emela Burdžović ogorčena

Dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu mome tati, u porodičnoj ambulanti javašluk, gadi mi se... Zato umiru pacijenti!

Hronika 17.01.21, 14:21h

Dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu mome tati, u porodičnoj ambulanti javašluk, gadi mi se... Zato umiru pacijenti!
Odgovorno tvrdim da su najveći razlozi velike smrtnosti pacijenata u BiH zbog svog javašluka. Može im se. Sve ih treba poslati malo u izolatorij, na par dana - poručila je Emela Burdžović

 

 

Poznata bh. televizijska voditeljica i novinarka Emela Burdžović prije nekoliko dana izgubila je oca, koji je preminuo od posljedica zaraze korona virusom.


Bio je smješten u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje su ljekari, kako ona sama ističe, svesrdno brinuli i davali sve od sebe da pomognu njenom ocu. S druge strane, doživjela je posve drugačije iskustvo u porodičnoj ambulanti, zbog čega je osve progovorila na svom Facebook profilu.

 

Sličan komentar ostavio je i njen brat, opisujući situaciju koja je prethodila smrtnom slučaju njihovog oca, smatrajući da se ključni propusti dešavaju na nivou primarne zdravstvene zaštite koja, kako kažu, nije pružila adekvatnu uslugu ni njihovom ocu.


- I da, dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodična ambulanta koja je “liječila” mog tatu, kao i mene (što više neće) pokazala je sve ono što ne samo da porodični ljekar ne bi smio, nego što ne bi smio niko human na ovom svijetu. Malo mi se gadi da nabrajam, na dušu im.


Odgovorno tvrdim da su najveći razlozi velike smrtnosti pacijenata u BiH zbog svog javašluka. Može im se. Sve ih treba poslati malo u izolatorij, na par dana.


Čast izuzecima - napisala je Emela Burdžović, dok je njen brat Alen javno pohvalio rad Covid ambulante DZ "Saraj Polje". Međutim, napisao je i ovo:


- Ipak moram da iznesem duboku razočaranost u rad primarne zaštite, odnosno porodične medicine. Da nikoga posebno ne imenujem, mogu samo reći da sam duboko razočaran neprofesionalizmom, a posebno totalnim odsustvom empatije i zainteresovanosti za svog pacijenta. Barem je tako bilo u mom slučaju i u slučaju mog rahmetli oca.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)