NOVI OKRŠAJ STARIH STRANAČKIH DRUGOVA

Efendić: Natjerali ste ih da glasaju olovkom koja ima kameru! Konaković: E, čuj... Sve ti halalim, prekuc'o!!!

Front 17.01.21, 11:21h

Efendić: Natjerali ste ih da glasaju olovkom koja ima kameru! Konaković: E, čuj... Sve ti halalim, prekuc'o!!!
Semir Efendić optužio Četvorku za skandal tokom glasanja na sjednici Općinskog vijeća, Elmedin Konaković mu ubrzo odgovorio

 

 

Načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu Semir Efendić oglasio se sinoć na Facebooku povodom konstituirajuće sjednica Općinskog vijeća koja je podigla prašinu na lokalnoj političkoj sceni.


On je, pak, ustvrdio da će vrijeme pokazati da je ta konstituirajuća sjednica "bila historijska".


- Pale su u vodu sve iluzije o moralnoj čistoći stranaka Četvorke, kako radikalno lijevih tako i radikalno desnih. Ne postoji ponuda koju nisu uputili općinskim vijećnicima samo kako bi se napravila većina protiv načelnika i Općinsko vijeće pretvorilo u cirkus kakav odavno gledamo na višim nivoima vlasti.


Na kraju su na samoj sjednici, na očigled svih prisutnih, natjerali vijećnike Četvorke da glasaju istom olovkom koja na sebi ima kameru što je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasanja. Ali oni čija riječ ne vrijedi ništa, ne mogu vjerovati ni drugima na riječ. Naređenje o takvoj vrsti glasanja došlo je direktno iz vrha NiP-a, od Konakovića i Ademovića, a na samoj sjednici provedeno od strane generalnog sekretara NiP-a Mirze Selimbegovića - naveo je Efendić, čiji kompletan post možete pročitati u nastavku.

 


Vrlo brzo stigao je odgovor od lidera Naroda i Pravde, koji je na Facebooku pratko poručio:

- Sve ti halalim! E čuj, glasali olovkom sa kamerom. Prekuc’o! - napisao je Elmedin Konaković.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI