nakon dva sata čekanja vratio se kući

Rasim Ljajić otkrio zbog čega mu nije dozvoljen ulazak na Kosovo: 'Prvo nas je zaustavio policajac...'

Front 16.01.21, 19:39h

Rasim Ljajić otkrio zbog čega mu nije dozvoljen ulazak na Kosovo: 'Prvo nas je zaustavio policajac...'
Išao sam kao građanin, obzirom da više nemam nikakvu funkciju i nisam član Vlade i nije bilo potrebe da se bilo kome najavljujem - kazao je Ljajić

 

Bivši ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, te lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić u razgovoru za Hayat.ba pojasnio je zbog čega mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo.


Kako nam je kazao on je krenuo na Kosovo na obilježavanje godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

 

Išao sam kao građanin, obzirom da više nemam nikakvu funkciju i nisam član Vlade i nije bilo potrebe da se bilo kome najavljujem. Pitao sam prijatelje sa kojima sam trebao prisustvovati da li je potrebno bilo šta administrativno da se završi, oni su rekli da ne treba. Međutim, kada smo stigli na prelaz, prvo su nas zaustavili i policajac je vrlo kulturno rekao da sačekamo par minuta. Nakon toga se vratio i rekao: “A što se niste najavili”? Vjerovatno je mislio da sam ja ministar – kaže na početku Ljajić.


Ističe da je odgovorio da je građanin i da nije ministar.

 

Pitao me zar niste ministar, ja sam rekao, da nisam i da nema potrebe da najavljujem dolazak. Rekao je da samo sačekam par minuta. Vidio sam to par minuta traje, sat, pa sat i pol, i na kraju dva sata. Zvao sam prijatelje u Prištini da provjere o čemu se radi. Oni su me poslije zvali i nezvanično mi kazali da su im u ministarstvu vanjskih poslova Kosova rekli da zbog izborne kampanje koja je na Kosovu u toku, političarima iz Srbije zabranjen ulazak. Rekli su mi da su takva pravila i procedure i da ne dozvoljavaju nikome od političara ulazak, čak ni onima koji nisu na fukciji – pojasnio nam je Ljajić.


Dodaje da se nakon dva sata čekanja vratio kući.

 

Sa vodećim ljudima iz Srbije nisam razgovarao i nema mjesta o bilo kakvoj politizaciji. Ispoštovao sam sve što su mi rekli. Žao mi je što sam čekao dva sata i što mi odmah nisu rekli da ne mogu ući – kaže kroz smijeh na kraju razgovora za Hayat.ba Ljajić.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI