a gdje je konkurs?

Kad posao dijeli Draško Stanivuković: Svaka dva dana po jedan novozaposleni

Front 16.01.21, 18:44h

Kad posao dijeli Draško Stanivuković: Svaka dva dana po jedan novozaposleni
Iako je Stanivuković u kampanji tvrdio da će na ključna mjesta u gradskim preduzećima dovoditi isključivo „eksperte“, poslije izbora stvari stoje drugačije

 

Gradonačelnik Banjluke Draško Stanivuković, od stupanja na dužnost do danas, zaposlio je 13 službenika u kabinet gradonačelnika, a niti u jednom slučaju nije raspisan javni konkurs, uprkos tome što je upravo to bilo jedno od njegovih ključnih obećanja dok se nadmetao za glasove birača.

 

Prema javno dostupnim podacima, najveći dio novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje, među njima i nekoliko kandidata PDP-a koji nisu uspjeli da se izbore za mjesto u novom sazivu Skupštine grada.

 

U prosjeku, od stupanja na dužnost gradonačelnika, svaki drugi dan primao je po novog zaposlenog, i to u trenutku dok je u javnost izlazio sa tvrdnjama da je u Gradskoj upravi višak 200 postojećih zaposlenih.

 

Prema zakonu, Stanivuković je, kao gradonačelnik, imao diskreciono pravo da bez konkursa zaposli samo šefa kabineta (Vladimir Grujić), kao i svoje lične savjetnike (Bojan Kresojevića za ekonomska pitanja, Tanju Vukomanović za medije, Željko Travar za pravna pitanja, Božana Šljivar za ekonomskog savjetnika).  

 

Prema platnim razredima, njihova plata iznosi nešto više od 2.000 KM, koliiko će zarađivati i Stanivukovićeva sekretarica, Milica Stojisavljević.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI