video/ NAJLUĐA TEORIJA DO SADA

Otac Zorana Đinđića je Alija Izetbegović, zato nije volio ćirilicu

Nedjeljni magazin 16.01.21, 16:59h

Otac Zorana Đinđića je Alija Izetbegović, zato nije volio ćirilicu
"Majka pokojnog premijera je kao trudnica otišla u kuću Izetbegovića u Bosanskom Šamcu i sigurno je ne bi unutra pustili da dete nije njihovo. Alija Izetbegović je, ustvari, Đinđićev pravi otac", tvrdi Dejan Lučić

 

Čovjek koga su jedni slavili, a drugi optuživali zbog svojih političkih načela, u svijetu je važio kao neko ko će Srbiju izvući iz kandži mafije i socijalizma i povesti je evropskim putem. Nakon njegovog ubistva ispred zgrade Vlade 2003. godine, mnogima se činilo da je posljednja nada da će se u Srbiji nešto promijeniti otišla zajedno s njim.

 

Za smrt Zorana Đinđića optuženi su članovi tada ozloglašenog "zemunskog klana", kao i njihove vođe Dušan Spasojević zvani Šiptar i Mile Luković poznatiji kao Kum, zajedno s nekada komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom.

 

Da je Đinđić imao vizije, to se ne može osporiti, nekada bi se reklo da je bio i čovjek izvan svog vremena.


Ali, postoje i neka saznanja o kojima se jako malo zna, a koje je on u to vrijeme jako vješto skrivao.

 

Dejan Lučić, poznat po lansiranju najnevjerovatnijih teorija zavjere, a koji je bio i ostao prijatelj i drug bivšeg načelnika DB-a Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija, otkrio je u jednoj TV emisiji da je bivši premijer Zoran Đinđić bio katolik, a ne pravoslavac, kako se predstavljao.

 

 

"Majka pokojnog premijera je kao trudnica otišla u kuću Izetbegovića u Bosanskom Šamcu i sigurno je ne bi unutra pustili da dete nije njihovo. Alija Izetbegović je, ustvari, Đinđićev pravi otac. Nakon povratka u Beograd, Đinđićeva majka se udaje za čovjeka koji je tada radio u kontraobaveštajnoj službi i koji je premijera prihvatio kao svoje dete", kazao je Lučić.

 

Inače, zna se da Izetbegović i Đinđić živjeli jedno vrijeme u istoj zgradi u Bosanskom Šamcu.

 

(Republika/DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI