inspekcija na nogama

Bolnica četiri dana nije javila porodici da im je umro član: ‘Bacili su mu sve stvari... Doktorica je imala puno posla...‘

Hronika 16.01.21, 15:12h

Bolnica četiri dana nije javila porodici da im je umro član: ‘Bacili su mu sve stvari... Doktorica je imala puno posla...‘
- Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila - rekla je snaha

 

Opća bolnica Dubrovnik pokrenula je unutarnji nadzor nakon što je utvrđeno da je na odjelu patologije muškarac ležao četiri dana bez da je o tome obaviještena njegova obitelj, piše Dnevnik.hr.

 

Snaha preminulog muškarca rekla je da je o slučaju pisala ministru zdravstva Viliju Berošu, a za Dnevnik.hr je izjavila da je cijela obitelj zgrožena postupcima bolnice.

 

- Moj je svekar zbog moždanog udara u bolnicu primljen 2. siječnja ove godine. Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je... Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: "Kako vi ne znate?". Pita ona: "A što ne znam?". Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja - rekla je snaha muškarca.

 

Dodala je da je obitelji rečeno da može doći po stvari preminulog muškarca. Rekla je da su sve saznali u četvrtak te da su u petak došli u bolnicu.

 

- Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila - rekla je snaha. Dodala je da su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s 15. siječnjem.

 

- Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno - rekla je.

 

Povodom ovog događaja, snaha muškarca obratila se ministru zdravstva Viliju Berošu te drugim djelatnicima Ministarstva. Što se tiče osoblja OB Dubrovnik, rekla je da je došla u kontakt samo s glavnom sestrom.

 

- Svekrov liječnik je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla - rekla je.

 

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić rekao je za Dnevnik.hr da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

 

- Ono što već sada mogu reći jest da se radi o previdu od strane dežurne liječnice. Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih volio o tome govoriti dok Povjerenstvo na završi svoj posao. Liječnica se ispričala obitelji. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. Ispričavam se obitelji, a isprike ću uputiti i njima osobno - kazao je ravnatelj Bekić za 24sata.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI