otkriveno kako su varali kupce

Kolektivna tužba protiv Amazona: Internetski div pod istragom zbog napuhavanja cijena

Biznis Klub 16.01.21, 14:11h

Kolektivna tužba protiv Amazona: Internetski div pod istragom zbog napuhavanja cijena
Oko 90 posto e-knjiga prodaje se putem Amazona, najvećeg američkog prodavača, ističe se u tužbi koju je podnio odvjetnički ured Hagens Berman

 

 


Čitatelji u nekoliko američkih saveznih država podigli su kolektivnu tužbu protiv maloprodajnog internetskog diva Amazona, tvrdeći da je u dogovoru sa skupinom izdavača napuhavao cijene e-knjiga.


U tužbi se tvrdi da su Amazon i izdavačke kuće Penguin Random House, Hachette, HarperCollins, Macmillan i Simon & Schuster dogovarali cijene e-knjiga, zbog čega su ih potrošači plaćali skuplje pri kupovini na drugim platformama.


Oko 90 posto e-knjiga prodaje se putem Amazona, najvećeg američkog prodavača, ističe se u tužbi koju je podnio odvjetnički ured Hagens Berman.


Sličnu je tužbu odvjetnički ured 2011. podnio i protiv Apple Inca i ‘velike petorke’, također zbog sumnje da su dogovarali cijene e-knjiga.


Amazon nije želio za Reuters komentirati informaciju o tužbi.


U srijedu je savezna država Connecticut objavila da je pokrenula istragu protiv Amazona zbog sumnje da je kršio ravnopravnu tržišnu utakmicu u poslovanju s prodajom digitalnih knjiga.

 

(N1/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI