Komšić odbrusio MVP Rusije

Napadate naše medije! Imaju pravo istraživati i pisati o aferi 'Ikona', mi u BiH poštujemo medijske slobode!

Front 16.01.21, 10:33h

Napadate naše medije! Imaju pravo istraživati i pisati o aferi 'Ikona', mi u BiH poštujemo medijske slobode!
Komšić je između ostalog istakao da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode ni u kojem slučaju, pogotovo ne zbog toga što se izvještavanje medija ne sviđa političkim dužnosnicima

 


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da su nedolični i zabrinjavajući napadi Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na bosanskohercegovačke medije zbog izvještavanja o aferi "Ikona" - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


- Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije, napadima na integritet bosanskohercegovačkih medija koji su izvještavali o aferi 'Ikona', šalje zabrinjavajuću i nedoličnu poruku koja nije u duhu demokratskih standarda i poštivanja medijskih sloboda. Bosanskohercegovački mediji imaju pravo pisati i istraživati slučaj koji je zaintrigirao svjetsku javnost - navodi se u saopćenju.


Komšić također ističe da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode ni u kojem slučaju, pogotovo ne zbog toga što se izvještavanje medija ne sviđa političkim dužnosnicima.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI