DEVIZE SU BILE SAMO IZGOVOR

Osmislio pakleni plan: Zašto je Turčinu trebalo 110.000 KM zbog kojih je svirepo ubio dvojicu Zeničana?!

Hronika 16.01.21, 08:53h

Osmislio pakleni plan: Zašto je Turčinu trebalo 110.000 KM zbog kojih je svirepo ubio dvojicu Zeničana?!
Ironija je da su ubijeni poznavali ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu

 


Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon nezapamćenog dvostrukog ubistva koje se dogodilo prekjučer u naselju Nova Zenica, kada je u krvavi pir krenuo Caner (Fuat) Taylanom, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.


Podsjetimo, on je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamijene 55.000 eura. Arslan Mujić i Ramiz Odobašić otišli su da mu zamijene novac, a za ovu uslugu ne bi zaradili ni 500 maraka.


Pronađen u grmlju

 

Kada su se našli sa Turčinom, uslijedio je horor. U namjeri da im otme novca, a nakon fizičkog obračuna, nanio im je više ubodnih rana nožem, usljed čega su obojica preminuli. Jedan je, čak, pronađen u grmlju.


Ironija je da su ubijeni poznavali ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.


Osmislio je pakleni plan


Naime, kako saznaje Avaz, Turčin je upao u velike dugove zbog čega mu je bio potreban novac. Osim toga, navodno, bio je sklon i kocki. Kako nije imao novac da vrati dugove, osmislio je pakleni plan koji je šokirao javnost, a potom se dao u bjekstvo.


Podsjetimo, on je jučer uhapšen na području Srednjobosanskog kantona, a danas mu je pozlilo u pritvoru zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć. Nakon pružene prve pomoći, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI