Slobodan Vasković tvrdi da zna nepoznate detalje

Upao u zamku 'Gvozdena njuška': Ko je Dodiku dao ukradenu ikonu iz Luganska? Donio je svome kumu Miloradu...


15.01.21, 14:31h

 

 

Slobodan Vasković u svom novom blogu tvrdi da zna nepoznate detalje oko ukradene ukrajinske ikone koja je iz ruku Milorada Dodika završila u rukama Sergeja Lavrova, a onda je krenula afera bez kraja...  


1.

Mile Radišić, vlasnik firme “Grand trade” donio je ukradenu Ikonu iz Luganska svom kumu Miloradu Dodiku da je pokloni Sergeju Lavrovu, ministru inostranih poslova Rusije.
2.

Radišić je Ikonu Svetog Nikole dobio od svojih "ruskih prijatelja", koji su od njega zatražili da je preda Dodiku i predloži mu da je obavezno pokloni Lavrovu tokom njegove posjete Istočnom Sarajevu (14.12.2020. bila je posjeta, prethodno je otkazana 27.10.2020., jer je, kako je navedeno, Lavrov imao "kontakt sa licem zaraženim virusom korona").


Ikona je ilegalno unešena u BiH.


Radišić je vrlo precizno uradio posao koji mu je naložen, a Dodik je Ikonu prihvatio.


3.

Prema mojim izvorima, iz najužeg vrha režima Dodik je poklanjanjem ikone, kako mu je rečeno, trebalo da podvuče supremaciju Rusije nad Istočnim oblastima Ukrajine (Donjeck i Lugansk), koje ne priznaju centralnu vlast u Kijevu, već se smatraju dijelom Rusije (Konfederacija NovoRusija). Plus Svelosvensko bratstvo, što je poklanjanje Ikone trebalo da simbolizuje, uz navedeno.


4.

Radišić je Ikonu Dodiku predao tokom septembra 2020. Dodik je, bez mnogo razmišljanja, Ikonu prihvatio, kao i cijeli koncept vezan za nju, koji mu je prenio Radišić.


Dodik je slijepo vjerovao i da će na taj način u velikoj mjeri sebe “oprati” pred Rusima zbog potpisivanja ANP-a, ne shvatajući da će upravo zbog toga biti brutalno kažnjen od Rusije.


U cijeloj "oparciji" pripreme "pranja" Dodik "na Velika Zvona" pred Rusima učestvovale su njegove savjetnice Nina Sajić i Ana Trišić Babić.


5.

Prihvatajući Ikonu od Radišića, njenim poklanjanjem Lavrovu, Dodik je upao u rusku zamku “Gvozdena njuška” u kojoj je još uvijek zarobljen i nikako ne nalazi načina da se izvuče iz cijele afere, koja je dostigla Planetarne razmjere!


6.

Rusija, odnosno njeni operativci zaduženi za organizaciju i sprovođenje “Gvozdene njuške”, Radišića su iskoristili kao Korisnog Idiota preko kojeg su Dodika navukli na najtanji mogući led; Kroz koji je upao u ekstremno hladne Sibirske tajge iz kojih ne nalazi izlaz, niti način da se “ugrije”.


7.

Koliko je Dodik bio ubijeđen da će se dodvoriti Rusima poklanjanjem Ikone uzete od Radišića svjedoči i činjenica da su njegovi mediji, 14.12.2020., prikazali detaljne fotografije Ikone, a najvažniji dio je onaj gdje se nalazi pečat, koji svjedoči da relikvija pripada Ukrajini.

 

Nastavak čitajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


BLIN
KOMENTARI