NAKON NESREĆE TOKOM NOĆNOG SKIJANJA

Detalji užasa na bh. skijalištu: Ograda je popustila, okliznuo se i nogom pao u frezu na zadnjem dijelu ratraka...

Hronika 14.01.21, 19:42h

Detalji užasa na bh. skijalištu: Ograda je popustila, okliznuo se i nogom pao u frezu na zadnjem dijelu ratraka...
Pošto je bilo završeno skijanje, na stazu je izašao ratrak kako bi zategao stazu. Ta trojica mladića su vjerovatno zamolili vozača mašine da ih poveze do vrha staze, ili su se samo popeli...

 

 


Banjalučanin A.K. (29) teško je povrijeđen kada je u utorak uveče pao pod mašinu ratrak na skijalištu Kozara kod Prijedora.

 

Mladić je tom prilikom zadobio teške i po život opasne povrede, ali je brzom reakcijom zaposlenih na skijalištu i ljekara izbjegnuta veća tragedija, javlja Srpskainfo.


U utorak je bilo otvaranje sezone noćnog skijanja na ovom skijalištu i malo je nedostajalo da završi kobno, zbog nepažnje nakon završetka skijanja.


Banjalučanin je zadobio teške povrede noge, ali srećom više nije životno ugrožen.


Policija


Portparol Policijske uprave Prijedor, Zvezdana Alendarević, rekla je da je policiji u srijedu ujutro prijavljeno da se u utorak oko 22 sata dogodila nesreća.


– Policiji je prijavljeno da je A.K. prilikom skijanja zadobio povrede opasne po život zbog kojih je prevezen na UKC Republike Srpske. Postupajući po prijavi, utvrđeno je da se A.K. popeo na ratrak, mašinu za pravljenje staze, kako bi se prevezao do vrha staze – istakla je Alendarevićeva.


Dodaje da je on pao s mašine i zadobio povrede opasne po život.


Božo Grbić, predsjednik Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”, koji vode skijalište “Kozara”, ispričao je za Srpskainfo kako se desila ova teška nesreća.


Žičare


Grbić ističe da je u utorak bilo otvaranje sezone noćnog skijanja i da su planirali da radi samo jedna žičara.


– Međutim, to veče je bio veliki broj skijaša, pa smo odlučili da pustimo u rad i drugi lift. Skijanje je trajalo do 21.30 i tada su svi skijaši obaviješteni da će žičara biti zaustavljena. Radila je još nekoliko minuta da izvuče skijaše sa staze i zatim smo je ugasili – objašnjava Grbić.


Prema njegovim riječima, tri skijaša iz Banjaluke ostala su tada na dnu staze i trebali su se pješice, sa opremom, popeti oko 500 metara do parkinga i automobila.


– Pošto je bilo završeno skijanje, na stazu je izašao ratrak kako bi zategao stazu. Ta trojica mladića su vjerovatno zamolili vozača mašine da ih poveze do vrha staze, ili su se samo popeli na ratrak – ističe Grbić.


Zaštitna ograda


Dodaje da su se oni naslonili na zaštitnu ogradu, koja ima na ratraku, i krenuli prema vrhu staze.


– Vjerovatno je, kako su se svi naslonili na tu ogradu, ona u jednom trenutku popustila i pukla. Dva mladića su uspjela skočiti s mašine, a taj mladić se vjerovatno okliznuo i pao nogom u frezu, koja se nalazi na zadnjem dijelu ratraka – pojašnjava Grbić.


Ističe da je to vozač mašine odmah primijetio i zaustavi ratrak, spriječivši da se desi veća nesreća.


Više detalja saznajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI