VIDEO/ Inzko na kraju mandata

Još ne pakujem kofere, nikada se neću zasititi BiH... Dodik je kukavica, gurnuo je kćerku umjesto sebe!

Front 14.01.21, 19:08h

Još ne pakujem kofere, nikada se neću zasititi BiH... Dodik je kukavica, gurnuo je kćerku umjesto sebe!
Gostujući u "Danu uživo" Inzko je Milorada Dodika nazvao "kukavicom" zbog načina uklanjanja ploče sa studentskog doma na Palama, ali i slučaja ikona

 


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko kazao je za N1 kako još ne pakuje kofere jer još nije došao taj trenutak. Kazao je kako ne zna kada će doći taj trenutak jer je to odluka Vijeća za implementaciju mira.


Inzko je rekao i kako je spreman da sarađuje sa svojim nasljednikom.


- Friški vjetar je uvijek dobar, nove ideje su uvijek dobrodošle. Fino je ako dolazi do izmjene osobe, ali je još važnije da dolazi do promjene politike. To je van moje kompetencije, još nije inaugurisan Biden, a SAD je dio PIC-a - rekao je Inzko.


Na pitanje da li se zasitio BiH, rekao je:


- Nikada neću, to je moj drugi dom. Nigdje nisam bio duže nego ovdje.


Gostujući u Danu uživo Inzko je Milorada Dodika nazvao "kukavicom" zbog načina uklanjanja ploče sa studentskog doma na Palama, ali i slučaja ikona.


- Dodik se pokazao kao kukavica, nije je skinuo već je zamolio kćerku Radovana Karadžića da to uradi. Isto se pokazalo s ikonom kazavši da je dobio od neke porodice. Mora se mijenjati svijest ljudi. Nema loših naroda, ali ima loših pojedinaca. Ja to mogu reći kao Austrijanac. Mi smo imali puno ratnih zločinaca u Drugom svjetskom ratu. Neki su streljani, neki osuđeni na doživotnu kaznu, ali važno je da se svijest naroda mijenja, da mi nismo ponosni na takve ljude. To treba da se desi ovdje i siguran sam da će se desiti. Da buduće generacije krenu ljepše, oslobođene - rekao je Inzko.


Snimak razgovora i više detalja pogledajte u priloženom video...


(DEPO PORTAL/ad)

 

 
 
(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI