Nesreća u rudniku Breza

Imao je 47 godina, iza njega ostala supruga sa troje djece: Poznat identitet poginulog rudara

Hronika 14.01.21, 17:48h

Imao je 47 godina, iza njega ostala supruga sa troje djece: Poznat identitet poginulog rudara
Prvobitna vijest da su u nesreći bila povrijeđena četverica rudara, nije tačna, nego su "ta dvojica rudara samo bili u pratnji dvojice povrijeđenih"

 

17:42 - U rudraskoj nesreći koja se dogodila danas nešto prije 14 sati u Rudniku mrkog uglja Breza smrtno je stradao Adis Zaimović (47 godina) - potvrdio je Feni direktor tog rudnika Muamer Omerhodžić.


-Zaimović je bio palioc mina i nadzornik gradilišta. Nesreća se desila u, kako su posvjedočili svi koji su bili na mjestu nesreće, dobro podgrađenom dijelu, ali se iznenada obrušila veća količina materijala kazao je Omerhodžić.


Dodaje kako je iza poginulog radnika ostala supruga sa troje djece.


Povrijeđena su još dvojica radnika, koji su odmah prebačeni na ljekarski tretman u Kantonalnu bolnicu Zenica.


-Oni su obojica van životne, ali očekujemo izvještaj iz bolnice. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu - ističe Omerhodžić.


Prvobitna vijest da su u nesreći bila povrijeđena četverica rudara, Omerhodžić kaže da nasreću nije bila tačna, nego su "ta dvojica rudara samo bili u pratnji dvojice povrijeđenih".

 

15:10 - U rudniku Breza danas je došlo do rudarske nesreće. Kako nam je rečeno, povrijeđeno je pet rudara, od čega je jedan smrtno stradao, javlja Avaz

 

Njega je zatrapala zemlja u jami, dok su ostala četvorica prošla s lakšim ozljedama. Oni su na nogama izašli iz jame, dok za petog, nažalost, nije bilo spasa. Kolege su ga pokušale izvući, ali nije davao znake života. Na licu mjesta je i rudarski inspektori i Tužilaštvo ZDK-a, kao i braća nastradalog rudara.

 

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz EPBiH. 

 

Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju u EPBiH rekao je za "Avaz" da su obavješteni o nesreći i da se na rudare obrušila zemlja.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI