FOTO/ Policija traga za Canerom Taylanom iz Turske

Pronađen kombi: Sumnja se da je ovim vozilom dvostruki ubica pobjegao iz Zenice

Hronika 14.01.21, 11:37h

Pronađen kombi: Sumnja se da je ovim vozilom dvostruki ubica pobjegao iz Zenice
Kako se nezvanično navodi dvojica muškaraca bili prodavci deviza, te da je sa turskim državljaninom bila dogovorena transakcija više desetina hiljada eura i da je zbog velike količine novca došlo i do sukoba

 

Zenicu je jučer potresla tragedija koja se dogodila u jutarnjim satima kada je pronađeno tijelo muškarca u naselju Nova Zenica. Naime, bijeli kombi za koji se sumnja da je koristio osumnjičeni za ubistva u Zenici turski državljanin Caner (Fuat) Taylan, pronađen je u mjestu Grablje u općini Busovača.

 

Ovu informaciju za medije je potvrdio portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, koji je kazao da je tokom protekle noći pronađeno vozilo koje se dovodi u vezu sa ovim događajem.

 

- Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u saradnji sa MUP-om ZDK. Kombi je pronađen u blizini magistralnog puta M5 u mjestu Grablje u općini Busovaća, kazao je Hodžić.

 

Međutim, kako navode iz MUP-a ZDK još traje potraga za bjeguncem koji se sumnjiči da je izvršio dvostruko ubistvo juče u Zenici.

 

caner-taylan

Caner Taylan

 

Podsjećamo, jučer u ulici Nikole Tesle u Zenici nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela. Nedugo zatim, potvrdili su i drugo ubistvo osobe, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI