Lider LDP-a šest dana u bolnici

Ljekari uspostavili tačnu dijagnozu Čedomiru Jovanoviću

Hronika 13.01.21, 20:00h

Ljekari uspostavili tačnu dijagnozu Čedomiru Jovanoviću
Bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis – zapaljenje plućne maramice

 


Lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji je na liječenju u KBC “Dragiša Mišović”, u stabilnom je stanju, a bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis – zapaljenje plućne maramice, saznaje se od izvora bliskog političaru, piše Blic.

 

Ova upala je, kako dodaje, pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude s upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na koronavirus.

 

- Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog općeg stanja i ljekari su dijagnosticirali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je ljetos bio i na kisiku - kaže izvor.

 

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kisik. Da nije tako, dodaje izvor, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj njezi.

 

Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih ljekarskih savjeta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI