Jeste li vidjeli ovog čovjeka

Policija na nogama: Ovo je muškarac koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo u Zenici

Hronika 13.01.21, 18:01h

Policija na nogama: Ovo je muškarac koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo u Zenici
Riječ je o državljaninu Turske koji je nastanjen u Zenici

 


Danas, oko 09,30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, od strane nepoznatog lica, upotrebom hladnog oružja, nanesene su povrede licu O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koje je od posljedica zadobijenih povreda i preminulo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

 

Odmah nakon što je dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena o navedenom događaju, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, koja je pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i izvršila uviđaj.

 

Paralelno sa uviđajnim radnjama, poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode lica koje je nanijelo smrtonosne povrede licu O.R., i koje se nakon izvršenja ovog krivičnog djela dalo u bjekstvo.

 

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, počinjenog na štetu lica O.R., može dovesti lice Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

 

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedenog lica, sa ciljem pronalaska istog.

 

caner-taylan

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI