Rame uz rame s Bidenom

Semiru Osmanagiću uručena nagrada 'Avazove' ličnosti godine

Hronika 13.01.21, 14:50h

Semiru Osmanagiću uručena nagrada 'Avazove' ličnosti godine
Izuzetna je čast primiti jedno ovakvo priznanje od našeg najtiražnijeg lista, jednog od najvažnijih brendova u BiH i svijetu "Dnevnog avaza", kazao je Osmanagić

 

I ove godine tradicionalno urednički kolegij "Dnevnog avaza" birao je domaću i stranu ličnost godine. 

 

Za stranu ličnost godine proglašen je novoizabrani američki predsjednik Joe Biden, a za domaću ličnost godine nije bilo mnogo dvojbe - Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

 

Osmanagić je danas došao u posjetu redakciji "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u Bosni i Hercegovini, gdje mu je glavni i odgovorni urednik Tarik Lazović uručio prestižnu nagradu "Avazov zmaj".

 

U ugodnom razgovoru osvrnuli su se na Osmanagićeve uspjehe prethodnih godina, koji je, barem zasada, krunisan posjetom prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića tokom prethodne godine. 

 

- Izuzetna je čast primiti jedno ovakvo priznanje od našeg najtiražnijeg lista, jednog od najvažnijih brendova u BiH i svijetu "Dnevnog avaza". Moja zahvala ide vašoj redakciji i vašem uredništvu. Iz Visokog i našeg projekta 2Bosanska piramida Sunca" su u vašu redakciju uvijek dolazile pozitivne i afirmativne vijesti i mislim da je to važno u vremenu kada smo okruženi nemilim i negativnim energijama - poručio je Osmanagić. 

 

Obišao je redakciju "Avaza" te razgovarao i sa novinarima.

 

Dok je svijet potresala kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa, a čitavi sektori ekonomije, poput turizma, suočavaju se s teškim gubicama, za Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” ova 2020. bila je rekordna. Uz posjetioce iz cijele BiH, lokacije nadomak Visokog došli su vidjeti i brojni turisti iz susjednih zemalja, a pozitivnu sliku o Bosanskoj dolini piramida širile su i već spomenute poznate ličnosti.

 


Na ovaj način direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić pokazuje da je i u teškim vremenima, kada smo, ne svojom krivicom, suočeni s brojnim barijerama, moguće ostvarivati odlične rezultate i slati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine.

 

Semir Osmanagić rođen je 1. juna 1960. godine u Zenici. Uporedo s projektom „Bosanskih piramida“, bavi se biznisom u Hjustonu, SAD. Godine 2006. proglašen je za prvog počasnog građanina Visokog.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI