Zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH ima rješenje

Arapović: Evo vam novaca za vakcine, naplatite kazne od 90 miliona KM!

Front 13.01.21, 12:41h

Arapović: Evo vam novaca za vakcine, naplatite kazne od 90 miliona KM!
Opet je problem u zakonodavnom nemaru, pa je valjda bolje, a sigurno je lakše, zadužiti sve nas za 90 miliona, umjesto naplatiti od onih koji duguju

 

Jučer je u okolini Prijedora policija oduzela vozilo Renatu Marjanoviću (javnosti inače poznatom po maltretiranju sugrađana) kada je prilikom kontrole utvrđeno da za neplaćene kazne duguje čak 15.885 KM. Da bi namirili dug entitetske (RS) vlasti su od ovog problematičnog dečka oduzeli vozilo i time zadovoljili pravdu, napisao je Adis Arapović (SBB).

 

"Nedavno sam postavio zastupničko pitanje Ministarstvu pravde FBiH o dugovanjima po osnovu neplaćenih kazni za prekršaje. Konačno sam dobio odgovor koji je šokantan. Nepotpuni podaci govore da u Fedraciji BiH postoje dugovanja od 90 miliona KM za nenaplaćene kazne! Značajan dio se odnosi upravo na saobraćajne prekršaje pojedinaca koji godinama gomilaju kazne, a Federacija nema način da ih naplati, počinioce kazni, a svim drugima građanima pokaže da se Zakon na svakoga odnosi jednako.

 

Ovih dana vode se polemike o finansiranju nabavke vakcina i osiguravanju bužetskog novca za saniranje zdravstvene i ekonomske krize. Za pomenutih 90 miliona KM može se kupiti nevjerovatnih 5 miliona i 600 hiljada vakcina! Za pomenutih 90 miliona može se napraviti najbolja bolnica u ovom dijelu Evrope ili velikom finansijskom infuzijom oživiti posrnuli zdravstveni sistem. 


Opet je problem u zakonodavnom nemaru, pa je valjda bolje, a sigurno je lakše, zadužiti sve nas za 90 miliona, umjesto naplatiti od onih koji duguju. Objavljujem i dokument Ministarstva pravde FBiH koji potvrđuje sve što rekoh. A na ovome nećemo stati", kaže Arapović, inače zastupnik u Parlamentu FBiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI