ZASJEDAO NOVI KRIZNI ŠTAB KS

Šta se dešava sa pandemijom korona virusa u Sarajevu: Hoće li se zatvarati skijališta na planinama?

Hronika 11.01.21, 17:55h

Šta se dešava sa pandemijom korona virusa u Sarajevu: Hoće li se zatvarati skijališta na planinama?
Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim Coronavirusom (2019-nCoV)

 

 

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim Coronavirusom (2019-nCoV), u svom novom sazivu članstva, održao je danas konstituirajuću sjednicu.

 


Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić, zbog poštivanja epidemioloških mjera, a osnovom pozitivnih rezultata testa na koronavirus, danas nije predsjedavao sjednicom Kriznog štaba.


Po prenosu ovlasti sjednicom je predsjedavao član Kriznog štaba dr. Ednan Drljević, specijalista infektolog, koji je na današnjoj sjednici sa članovima Kriznog štaba razgovarao o jasnoj misiji i viziji ovog tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, kao stručnog savjetodavnog tijela Ministarstva zdravstva.

 

krizni-stab-ks1-2021


Na današnjoj sjednici je zaključeno da će Krizni štab nastaviti svoje aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja stanovništva i rada zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.


Članovi Kriznog štaba će iz svojih specijalističkih oblasti predlagati provodive pristupe aktuelnim problemima i situacijama izazvanih novim Coronavirusom (2019-nCoV), kao osnovama donošenja odluka ministra i Vlade Kantona Sarajevo.


Imunizacija stanovništva Kantona Sarajevo je prioritet i vakcinacija, prema mišljenju struke ovog tijela, nema alternativu.


Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba - saopšteno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI