nakon glasanja za očuvanje vijeća ministara

Iz SDP-a poručuju: Jaka SDA znači još jači SNSD i HDZ, pa vi ste birali Dušanku Majkić u Dom naroda BiH...

Front 11.01.21, 17:41h

Iz SDP-a poručuju: Jaka SDA znači još jači SNSD i HDZ, pa vi ste birali Dušanku Majkić u Dom naroda BiH...
Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine - pandemiju koronavirusa i migrantski val - jasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu - ističe se u saopštenju SDP BiH

 

 


Javljaju se iz SDA da informišu javnost, iako su navodno nezadovoljni njihovim radom, kako neće glasati za smjenu Vijeća ministara BiH koju je, između ostalih, inicirao i SDP BiH. Ništa novo. Još jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH - navodi se u saopštenju SDP BiH.

 


SDP BiH nije izbjegao da bude dio većine, ali jeste odbio služiti interesima SDA. Nikakva saopštenja SDA ne mogu izbrisati činjenicu da je ljubav SDA-HDZ-SNSD neraskidiva. Nepobitna je činjenica da je SDA u Narodnoj skupštini RS izabrala Dušanku Majkić u Dom naroda BiH, omogućivši SNSD-u apsolutnu većinu. Treba li veći dokaz kako je SDA na taj način pokazala kako želi jak SNSD.


Ljubav sa HDZ-om je potvrđena glasanjem SDA za HDZ-ovog delegata, kojem je protivkandidat bio iz SDP-a, u skupštini ZDK. To je i HDZ-u omogućilo da ima 4 od 5 delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda BiH. Tako je SDA omogućila SNSD-u i HDZ-u dvostruki veto na državnoj razini, s obzirom da su tako dobili ukupnu većinu 8 od 15 delegata u Domu naroda BiH. Treba li i nakon toga nekome dokazivati da jaka SDA u stvari znači jaki SNSD i HDZ?


Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine - pandemiju koronavirusa i migrantski val - jasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu. SDA prepuštamo zagrljaju HDZ-a i SNSD-a, a od građana kojim je stalo do ove zemlje očekujemo da SDA-ovu borbu za HDZ i SNSD i njihovu zajedničku nebrigu za probleme građana kazne na sljedećim izborima - poručuju iz SDP BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI