SPORNA OVA IZBORNA JEDINICA

CIK hitno usvojio Naredbu: Naređuje se ponovo brojanje glasačkih listića u Mostaru, počinje od sutra...

Front 11.01.21, 17:22h

CIK hitno usvojio Naredbu: Naređuje se ponovo brojanje glasačkih listića u Mostaru, počinje od sutra...
Ponovno brojanje po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. januara u 10.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje

 

 


Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj hitnoj sjednici usvojila je Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice mostarskog gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima.


Ponovno brojanje po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. januara u 10.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje.


Naredba će biti objavljena na web stranici CIK-a BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.


U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja, saopćeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije. 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI