Višemjesečna netrpeljivost sinoć kulminirala

Novi detalji zločina u Planinarskom domu 'Čolan': Nakon ubistva videopozivom se javljao sinu žrtve

Hronika 11.01.21, 14:59h

Novi detalji zločina u Planinarskom domu 'Čolan': Nakon ubistva videopozivom se javljao sinu žrtve
Almin Kolić se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji, a nakon saslušanja bit će predat u nadležnost postupajućem tužiocu

 

Nakon stravičnog zločina koji se dogodio sinoć u zeničkom Planinarskom domu „Čolan“ o slučaju se saopćenjem oglasio MUP ZDK. 

 

-Dana 10.01.2021. godine, oko 18.30 sati, u planinarskom domu “Čolan”, došlo je do narušavanja javnog reda i mira kojom prilikom je lice K.A., rođeno 1991. godine, iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanijelo povrede u predjelu grudnog koša licu K.R., rođenom 1968. godine, iz Zenice, koje je usljed zadobijenih povreda i preminulo. U 20.15 sati, u mjestu Briznik, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.A. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona – kaže iz zeničke policije.

 

Inače, kako je ranije objavljeno, za ubistvo je odgovoran Almin Kolić koji je nožem brutalno ubio svog amidžu Redžiba.

 

Naime, između njih je postojala višemjesečna netrpeljivost koja je kulminirala sinoć. Nakon svađe Redžib je udario Almina, a ovaj ga je potom ubo mesarskim nožem uslijedn čega je iskrvario.

 

kolici-prepiska

 

Almin Kolić se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji, a nakon saslušanja bit će predat u nadležnost postupajućem tužiocu.

 

Nakon izvršenja ubistva za Kolićem je policija tragala sat ipo, a on se za to vrijeme putem videopoziva javljao sinu žrtve govoreći mu kako mu je zaklao oca. Kako nezvanično saznajemo nož kojim je Redžib ubijen nije pronađen.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI