VIDEO/ Glumac i bivši guverner u poruci Amerikancima

Schwarzenegger opleo po Trumpu, pa otkrio nacističku prošlost svog oca!? 'Odrastao sam okružen uništenim ljudima'

Showbizz 11.01.21, 11:43h

Schwarzenegger opleo po Trumpu, pa otkrio nacističku prošlost svog oca!? 'Odrastao sam okružen uništenim ljudima'
U videosnimci objavljenoj na Twitteru, bivši republikanski guverner Kalifornije, rođen 1947. u Austriji, usporedio je navalu Trumpovih pristaša na zgradu Kongresa s Kristalnom noći u Njemačkoj 1938. kada su nacisti razbijali izloge jevrejskih trgovina

 

 

Američki glumac Arnold Schwarzenegger natuknuo je u nedjelju nešto o nacističkoj prošlosti svog oca, Austrijanca, u emotivnom pozivu na jedinstvo upućenom Amerikancima nakon nasilja na Capitolu koje je nazvao pokušajem državnog udara na koji je poticao predsjednik Donald Trump, javlja Hina a prenose mediji.

 

U videosnimci objavljenoj na Twitteru, bivši republikanski guverner Kalifornije, rođen 1947. u Austriji, usporedio je navalu Trumpovih pristaša na zgradu Kongresa s Kristalnom noći u Njemačkoj 1938. kada su nacisti razbijali izloge jevrejskih trgovina.

 

“Srijeda je bila Kristalna noć ovdje u Sjedinjenim Državama”, rekao je, sjedeći u svom uredu ozbiljnog izraza lica. “Razbijena su stakla Capitola”.

 

“Odrastao sam okružen uništenim ljudima koji su se opijali kako bi zaboravili svoju krivicu zbog sudjelovanja u najgorem režimu u historiji”, rekao je glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kao što su “Terminator” i “Conan barbarin”.

 

“Nikada nisam o tome javno govorio, ali moj bi otac dolazio kući pijan, jednom ili dvaput u sedmici, vikao bi i tukao nas, a majka ga se bojala.”

 

Bivši bodi bilder nije direktno rekao da je otac bio nacist, ali je dodao da se nije ljutio na njega jer je “moj otac, kao i naši susjedi, bio zaveden lažima i znam dokle idu takve laži”.

 

“Predsjednik Trump je htio preokrenuti rezultat izbora, poštenih izbora. Htio je izvesti državni udar zavodeći ljude lažima”, dodao je Arnold Schwarzenegger čija se poruka brzo proširila društvenim mrežama.

 

“Predsjednik Trump je propali čelnik. Ostat će u historiji zabilježen kao najgori predsjednik”, istaknuo je. “Dobro je da će uskoro vrijediti koliko i stari tvit”, rekao je.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI