Bila omiljena kod kolega i pacijenata

Korona je odnijela život još jednog ljekara u BiH: Dr. Ćurić nije dobila bitku, kolege su nabavile skupocjeni lijek, ali...

Hronika 11.01.21, 09:09h

Korona je odnijela život još jednog ljekara u BiH: Dr. Ćurić nije dobila bitku, kolege su nabavile skupocjeni lijek, ali...
Pim.dr. Alica Ćurić preminula je jučer u Zenici

 

Specijalista ginekologije i akušerstva, prim.dr. Alica Ćurić (1962.) preminula je jučer u Zenici od posljedica zaraze koronavirusom.

 

Doktorica se borila sa virusom, a bitku su pokušali dobiti i njene kolege koje su se uključile u akciju i nabavile joj skupocjeni lijek.

 

Nažalost, doktorica Ćurić nije dobila životnu bitku, javlja 072info.

 

Kako je potvrdio direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, dr. Ćurić je prva aktivna liječnica ili zdravstveni radnik ove ustanove koja je preminula od posljedica koronavirusa.

 

- Ona je bila naš dugogodišnji radnik, specijalista, predana poslu te omiljena kod kolega i pacijenata. Veliki je to gubitak za našu ustanovu i u ljudskom i u stručnom smislu - kaže Skomorac.

 

On napominje da je preminula liječnica posljednjih dana bila priključena i na respirator. Prošle je godine, polovinom oktobra, preminuo penzionisani ljekar te ustanove, primarijus dr. Ibrahim Mehmedić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI