FOTO/ U Kantonu Sarajevo uspostavljena nesmetana komunikacija

Borba sa snijegom u BiH: Prijetila je potpuna paralizacija života, snježni nanosi iznad 169 cm

Hronika 10.01.21, 10:12h

Borba sa snijegom u BiH: Prijetila je potpuna paralizacija života, snježni nanosi iznad 169 cm
Općinske strukture zahvaljuju svim akterima koji su dali doprinos kako bi se očuvalo normalno funkcioniranje života na Bjelašnici i prostorima općine Trnovo u ovom periodu

 

Već nekoliko dana zajedničkim naporima općinskih službi u Trnovu, javnih i privatnih preduzeća, organizacija i građana na Bjelašnici se vodi borba s velikim snježnim nanosima, a kako bi se uspostavilo normalno funkcioniranje života na prostorima ove općine u Kantonu Sarajevo.


Snježni prekrivač koji je, prema zvaničnim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda ovih dana dosezao i 169 centimetara, a ponegdje su snježni nanosi bili i značajno viši, prijetio je potpunom paralizacijom života na ovom području.

 

bjelasnica-snijeg-cesta

 

Kako bi se izbjegao takav scenarij i proglašenje stanja elementarne nepogode, odnosno, prije svega, očuvala komunikacija, nesmetano dopremanje namirnica u bjelašničkim selima, ali i pristup privrednim, turističkim kapacitetima i, posebno, skijaškim stazama na Bjelašnici, održan je sastanak predstavnika struktura Općine Trnovo, ZOI '84, Policijske uprave Hadžići, Policijske stanice u Trnovu, Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, predstavnika preduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva u ovom kraju, kao i drugih aktera.

 

lukavac-bjelasnica-snijeg-ciscenje

 

Kako su potvrdili iz Općine Trnovo, zacrtani ciljevi su ostvarenim velikim naporima i zalaganjima svih aktera. Posebno je naglašena briga o lokalnom stanovništvu, ali i posjetiocima Bjelašnice.

 

U tom smislu, uspostavljena je nesmetana komunikacija sa svim selima. Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava kako bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti naših građana i turista.

 

babin-do-bjelasnica-snijeg-nanosi babin-dol-bjelasnica-snijeg-ciscenje

 

U narednim danima nadležne strukture najavljuju nastavak intenzivnih djelovanja kako bi se očuvale nesmetane aktivnosti na području Bjelašnice, odnosno Trnova.

 

Općinske strukture zahvaljuju svim akterima koji su dali doprinos kako bi se očuvalo normalno funkcioniranje života na Bjelašnici i prostorima općine Trnovo u ovom periodu.

 

umoljani-bjelasnica-snijeg-cesta

 

lukavac-bjelasnica-snijeg-zima

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI