'ne bi bilo principijelno ostati'

Milan Dunović podnio neopozivu ostavku na poziciju predsjednika UO ZZO-a Kantona Sarajevo

Front 06.01.21, 10:55h

Milan Dunović podnio neopozivu ostavku na poziciju predsjednika UO ZZO-a Kantona Sarajevo
U proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno. Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS - napisao je Dunović


Milan Dunović podnio je danas neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

 

„Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS.

 

U proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno. Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS.

 

Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a.

 

Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS.

 

Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS.

 

To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio „redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije. Također smo uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

 

Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije" - navodi se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI