Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci

'Živ je Bog naš, živa je duša naša! Ne klonimo duhom. Neka život i radost života pobijede sve bijede i nevolje'

Hronika 06.01.21, 10:12h

'Živ je Bog naš, živa je duša naša! Ne klonimo duhom. Neka život i radost života pobijede sve bijede i nevolje'
On je također apelovao na organe vlasti - lokalne, kantonalne i entitetske da se okrenu ka svojim građanima, da ih vide i sistemski ih pomognu kako je to organizovano i urađeno u socijalno uređenim društvima

 

Iako se nalazimo u teškim uslovima i neprilikama pandemije kovida-19, te tuge i žalosti zbog svega što nas je snašlo u 2020. godini, po snazi vjere i nade koju nam Bog daje iznalazimo slobode i hrabrosti da Vas sve ohrabrimo i pozovemo da ne klonemo duhom. Živ je Bog naš, živa je duša naša! Ne klonimo duhom. Neka život i radost života pobijede sve bijede i nevolje - poručio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci sveštenstvu i vjernicima.

 

Mitropolit Hrizostom u božićnoj poruci istakao je ulogu Hrista Spasitelja, te poručio vjernicima da ga prime u svoja srca, u svoje živote. Jer rađa se Spasitelj svih, ali ne više u pećini i u Vitlejemu, već u srcima. Naglasio je da nam je danas, više nego ikada, potreban izbavitelj od svih zala, nevolja i zamki.

 

- Našavši se u ovim i ovakvim nevoljama pozivamo vas da upravo osjetivši veliku ljubav božiju prema nama rođenjem i uniženjem Sina Božijeg i Mi pokažemo svoju ljubav prema bližnjima i daljnjima, prema svima i svakome.Vidimo svuda oko nas ljude kojima je potrebno pomoći. Pomozimo koliko možemo i ne odbacimo nikoga - riječi su mitropolita Hrizostoma.

 

On je također apelovao na organe vlasti - lokalne, kantonalne i entitetske da se okrenu ka svojim građanima, da ih vide i sistemski ih pomognu kako je to organizovano i urađeno u socijalno uređenim društvima.

 

- Ne trebamo ništa novo da izmišljamo već sistemski uredimo naše društvo i učinimo naše narode ponosnim i dostojanstvenim, a građene srećnim i zadovoljnim. Ovo je naš apel i molba i da se pomogne žrtvama zemljotresa, poplava i klizišta - ljudima i zajednicima koje prolaze kroz velika iskušenja i stradanja. Neka nam bude srećan i blagosloven Božić, srećna i blagoslovena Nova 2021. godina  - poručio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz božićni pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi".

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI