Zastupnica SDA izgubljena u prevodu

Forto izjavio da Sarajevo može biti pametan grad, Jasmina Biščević-Tokić se uvrijedila, Konaković 'provocirao' na Facebooku

Front 06.01.21, 09:20h

Forto izjavio da Sarajevo može biti pametan grad, Jasmina Biščević-Tokić se uvrijedila, Konaković 'provocirao' na Facebooku
U kompletnu priču se uključio i Elmedin Konaković sa zanimljivom "provokacijom" na Facebooku

 

Jasmina Biščević-Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, pitala je mandatara Edina Fortu da li, prema njegovom mišljenju, Sarajevo danas nije pametna sredina.

 

Naime, prilikom predstavljanja ekspozea u kojem je Edin Forto naveo osnovne principe i prioritete buduće vlade koju će predvoditi on je kazao da "Sarajevo može biti lijepa, uredna, zdrava, interesantna i pametna sredina". Ova izjava je dovela do negodovanja opozicionih zastupnika koji su istakli kako ovim Forto implicira da glavni grad Bosne i Hercegovine to do sada nije bio, prenosi Oslobođenje.

 

Kako piše Press, to je strašno pogodilo zastupnicu, koja je iz toga izvukla svoje zaključke, te se teatralno obratila Forti i rekla da je šokirana rečenicom koju je izgorvorio, spočitavši mu da on misli da Sarajevo i njegovi građani nisu pametni i da bi svi trebali da budemo uvrijeđeni ovakvom konstatacijom.

 

U međuvremenu je Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde, stao u odbranu svog partnera iz koalicije našalivši se na društvenim mrežama tako što je objavio screenshot Google Translatea gdje se vidi prevod sintagme "smart city".

 

Inače, pametni grad urbano je područje koje koristi različite vrste elektroničkih senzora za prikupljanje podataka kako bi se osigurale informacije potrebne za upravljanje imovinom i resursima.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI