Čestitka mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu

Reisu-l-ulema povodom Božića: 'Svaki blagdan je vrijeme radosti i okupljanja, želja i darivanja'

Hronika 05.01.21, 18:18h

Reisu-l-ulema povodom Božića: 'Svaki blagdan je vrijeme radosti i okupljanja, želja i darivanja'
U nadi da ćemo zajedničkim zalaganjem dati vlastiti doprinos boljitku naše zemlje i u našu životnu stvarnost unijeti ono najljepše što nosimo u sebi upućujem Vam najiskrenije želje za Vaše lično zdravlje i napredak Vaše vjerske zajednice u pravcu dobra i humanosti, kaže se u čestitki reisu-l-uleme

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom predstojećeg hrišćanskog blagdana Božića.

 

„Povodom nastupajućeg velikog pravoslavnog blagdana, Vama i pravoslavnim vjernicima u našoj zemlji, u svoje ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, upućujem srdačne čestitke.

 

Svaki blagdan je vrijeme radosti i okupljanja, vrijeme želja i darivanja. Želim da predstojeći blagdan proživite u miru i radosti, da ga provedete u društvu najmilijih i da našoj zajedničkoj domovini podarite dodatne ljubavi, topline i zagrljaja.

 

U nadi da ćemo zajedničkim zalaganjem dati vlastiti doprinos boljitku naše zemlje i u našu životnu stvarnost unijeti ono najljepše što nosimo u sebi upućujem Vam najiskrenije želje za Vaše lično zdravlje i napredak Vaše vjerske zajednice u pravcu dobra i humanosti“, kaže se u čestitki reisu-l-uleme.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI