Vrhovni sud FBiH donio presudu za monstruozni zločin

Robert Bačić i Emina Hal ubrizgali starcu zrak u venu: Zločinačkom paru 20 godina zatvora zbog ubistva na Ilidži

Hronika 05.01.21, 17:31h

Robert Bačić i Emina Hal ubrizgali starcu zrak u venu: Zločinačkom paru 20 godina zatvora zbog ubistva na Ilidži
Bačić je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora, dok je Emina Hal dobila sedam godina

 

 

Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravosnažnu presudu kojom je stavljena tačka na monstruozni zločin koji su 17. novembra 2017. godine počinili Robert Bačić, moler iz Šibenika i Emina Hal, medicinska sestra iz Bijeljine, kada su otrovali tabletama Fazliju Hrustića, a potom mu špricom u venu ubrizgali zrak. Njima je istom presudom produžen pritvor do pozivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

 

Kako je za Avaz potvrdio Muhidin Kapo, Bačićev advokat, njegov klijent je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora, dok je Emina Hal dobila sedam godina.

 

Ukinuta presuda

 

Bačić je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu za ubistvo osuđen na 16 i pol godina zatvora dok je Hal dobila sedam godina. Ova presuda je ukinuta te je o svemu odlučio Vrhovni sud.

 

Naime, prema navodima optužnice Bačić i Hal su namjeravali opljačkati Hrustića u njegovoj kući na Ilidži. Terete se da su 17. novembra 2017. godine u stanu u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, Sarajevo, u kojem su bili podstanari u namjeri da ga opljačkaju, kada su ga ubili od njega prisvoje pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima.

 

Oni su osmislili plan da u večernjim satima pozovu Hrustića u stan koji iznajmljuju, prethodno nabavivši tablete „leponex“ od 100 miligrama, nakon čega je Robert izmrvio nekoliko tableta, te je iste sasuo u staklenu bocu, crnog vina.

 

Tablete u vino

 

Kada je Hrustić stigao u stan u kojem borave, Robert mu je nasuo čašu vina s mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, Hrustić izgubio svijest.

 

Baćić mu je potom zadao više udaraca šakama u lice, a zatim uzeo jednu medicinsku špricu s iglom, te mu zrak ubrizgao u venu desne podlaktice i tako izazvao srčani udar.

 

Poslije su ga odnijeli u stan i pobjegli da bi se stekao utisak da spava. Na koncu su ga opljačkali, između ostalog su mu uzeli protezu sa zlatnim zubima, izašli i zaključali stan.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI