nema jasnih odgovora

Mandra: Razočaravajući nerad Gudeljević kada je riječ o nabavci vakcina, to je nemaran odnos...

Front 04.01.21, 20:33h

Mandra: Razočaravajući nerad Gudeljević kada je riječ o nabavci vakcina, to je nemaran odnos...
- S obzirom na ustavnu razuđenost zdravstvenih institucija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo civilnih poslova ima ulogu koordinatora s državnog nivoa - podsjeća Mandra u izjavi

 

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermin Mandra razočaravajućim je nazvao nerad ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević kada je u pitanju nabavka vakcina.

 

- S obzirom na ustavnu razuđenost zdravstvenih institucija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo civilnih poslova ima ulogu koordinatora s državnog nivoa - podsjeća Mandra u izjavi.

 

Dodaje međutim, da činjenica da do danas nisu ponuđeni jasni odgovori javnosti, kada su u pitanju rokovi s nabavkom vakcina, ukazuje na nemaran odnos, za što odgovornost nosi svakako ministrica Gudeljević, kazao je.

 

Podsjeća da se Ministarstvo civilnih poslova još 9. decembra 2020. godine, u saopćenju pompezno pohvalilo da "Bosna i Hercegovina otvara vrata EU za nabavku vakcina", a u istom saopćenju je istaknuto i da je to rezultat "izuzetne koordinacije" Ministarstva civilnih poslova i ostalih nivoa vlasti.

 

- Kakvi su rezultati te "izuzetne koordinacije" i "otvaranja vrata EU", najbolje govori činjenica da Bosna i Hercegovina već itekako kasni za zemljama Evropske unije, a Ministarstvo ne nudi nikakve definitivne rokove kada bi vakcine mogle stići - naglasio je Mandra.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI