Novi sukob lidera NiP-a i načelnika Općine Novi Grad

Konaković: Udruženo djeluju Fikro i Semir kad trebaju da zavrću ruke; Efendić: Izgleda da su našli onih 29 vreća

Front 31.12.20, 10:23h

Konaković: Udruženo djeluju Fikro i Semir kad trebaju da zavrću ruke; Efendić: Izgleda da su našli onih 29 vreća
Nude, prepadaju, otpuštaju s posla. Sjednice nema, čekaju da nekog slome. Nisu izvukli pouke o izboru Skake za gradonačelnika, neslavno je to završilo, poručio je Konaković navodeći da je potvrđena optužnica u slučaju “Respiratori”

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) ponovo su se sukobili na društvenim mrežama, ovog puta zbog dešavanja u sarajevskom komunalnom preduzeću "Rad".

 

Kako tvrdi Konaković u svom postu na Facebooku, direktor KJKP Rad Mirsad Hošić razriješio je Fahrudina Tinjaka sa pozicije v.d izvršnog direktora za poslove higijene, a nakon toga mu dao otkaz.

 

“Tinjak je kao kadar BOSS-a na zadnjim izborima ušao u OV Novi Grad, a nakon ulaska nije pristao da bude dio većine zajedno sa SDA. Zadržao je mandat i odbio tu većinu. SDA kadar ga odmah nakon toga otpustio. Nezakonito naravno. Popravlja se SDA iznutra. Odmah to pokazuju djelima. Novi, mladi kadrovi”, naveo je Konaković, te dodao da će nova vlada "četvorke", čije imenovanje se očekuje početkom januara, vratiti Tinjaka u firmu.

 

 

 

“A ovog Hošića zajedno sa članskom poslati šefovima na Ilidžu odakle dolazi, a i u Novi Grad. Udruženo djeluju Fikro i Semir kad treba da zavrću ruke, što bi Asim rekao ‘k’o u Kumu’. Ništa se tu ne mijenja. Još su oni gori nego što su bili. Zavrću se i drugima ruke u Novom Gradu jer nemaju većinu. Nude, prepadaju, otpuštaju s posla. Sjednice nema, čekaju da nekog slome. Nisu izvukli pouke o izboru Skake za gradonačelnika, neslavno je to završilo”, poručio je Konaković navodeći da je potvrđena optužnica u slučaju “Respiratori”.

 

“Raspada se taj koncept zaštitnika”, a pokazuju pravo lice i nakon izbora. Borba se isplati, SDA se ne mijenja. Mi smo tek krenuli”, naveo je lider Naroda i pravde.

 

Ubrzo je stigao odgovor od Semira Efendića:

 

“Izgleda da su našli onih 29 vreća. I to u komunalnom preduzeću Rad. Gdje bi drugo. Nakon što nisu uspjeli pobijediti u utrci za načelnika, ni za vijeće u Novom Gradu, krenuli iz četvorke da od manjine prave većinu u Općinskom vijeću. Tako su i prije dvije godine u Kantonu pravili, pa evo vidimo šta su napravili. I nafatali jednog vijećnika Bossa koji je izvršni direktor u KJKP Rad, obećali mu da će biti direktor i kada četvorka preuzme vladu (ili ga ucijenili), a da on bude u toj nekoj njihovoj većini koju bezuspješno pokušavaju napraviti. I hajde neka su, ali čovjeku u međuvremenu istekao mandat pa im sada neko drugi kriv zbog toga. Pokušavaju istek mandata predstaviti kao otkaz, iako to nema veze jedno sa drugim. Kao kada bi rekli da je Nedžad Koldžo dobio otkaz u općini Novo Sarajevo, a njemu istekao mandat i nije dobio novi. I kažu vratit će oni njega brzo. Pa neka vrate kad su se već dogovorili. Samo bi trebali znati da po zakonu čovjek ne može u isto vrijeme biti općinski vijećnik i direktor u javnom preduzeću. Ali briga njih za zakon. Ništa znanje, samo šuplja. Neka oni izvole raditi i razvijati općine u kojima su pobijedili, a mi nastavljamo razvijati Novi Grad. Pa ćemo vidjeti kroz neko vrijeme ko to radi bolje, iskrenije i poštenije”, odgovorio je Efendić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI