JEDINA PRAVA OPOZICIJA DRAGANU ČOVIĆU

Slaven Raguž: 'Hrvati u BiH nisu HDZ BiH, ja sam živi dokaz! Uništit ćemo tu paradigmu, tek se zagrijavamo...'

Front 22.12.20, 20:40h

Slaven Raguž: 'Hrvati u BiH nisu HDZ BiH, ja sam živi dokaz! Uništit ćemo tu paradigmu, tek se zagrijavamo...'
Na pitanje da li je HRS jedina prava opozicija Draganu Čoviću, Raguž je rekao da su u praksi pokazali da je to tako

 

 


Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, rekao je danas za N1 da je pogrešno gledati Hrvate u Bosni i Hercegovini kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu poručivši da ''Hrvati u BiH nisu HDZ'' i da je ''on živi svjedok'' za takvu tvrdnju.


On je ponovio da stranka koju vodi neće ulaziti u koalicije nakon izbora u Mostaru.


- Formalno pravno nećemo ni sa kim u koaliciju. HDZ BiH ima odgovornost za upravljanje gradom Mostarom posljednjih nekoliko desetljeća, posebno posljednjih osam godina. Bilo kakav dogovor s HDZ-om i bilo kojom drugom političkom strankom bilo bi praktično saučesništvo. Mi smo i na izborima nastupili samostalno i samostalno ćemo djelovati u Gradskom vijeću gdje će svaka naša ruka biti uvjetovama programima i idejama koji smo obećali da ćemo realizirati. Naša ruka neće imati nikakvu cijenu - istakao je gost N1.


Prema njegovim riječima, Mostar je jedina multietnička sredina u Bosni i Hercegovini - u praksi.


- Čisto sumnjam da će Koalicija za Mostar i BH blok koji su koordinirano nastupili na ovim izborima stavljajući se ne stranu bošnjačke nacionalne politike, podržati bilo šta od onoga što mi tražimo. Živimo u zemlji tri konstitutivna naroda, gdje je Mostar jedina multietnička sredina koja je to u praksi, jedina sredina u kojoj koordinacija bošnjačkih stranaka može tražiti glasove u većinski hrvatskim gradskim područjima, izbornim područjima što nije slučaj s hrvatskim strankama gdje su gradska područja s bošnjačkom većinom - istakao je on.


- Sada smo na tri, tri imamo sigurni, borimo se za četvrti mandat - rezimirao je on rezultate stranke na izborima održanim proteklog vikenda u Mostaru.


Na pitanje da li je HRS jedina prava opozicija Draganu Čoviću, gost N1 je rekao da su u praksi pokazali da je to tako.


- 'Objektivno jesmo, jer smo u praksi pokazali jedini pravi oporbeni pristup vladajućim političkim strukturama unutar hrvatskog političkog korpusa. Ja sam rekao da ništa više u Mostaru neće biti isto, ništa više u hrvatskoj politici u Bosni i Hercegovini neće biti jer smo pokazali da u hrvatskom političkom korpusu može postojati nepotkupljiva, dosljedna i domoljubno osvještena oporba koja neće trgovati nacionalnim interesima i koja neće zloupotrebljavati neravnopravan status hrvatskog naroda na uskostranačke interese. Nama ne može biti cilj svrgnuti HDZ BiH sa vlasti i raditi ono što rade oni - poručio je Raguž.


- Tek se zagrijavamo - rekao je on najavljujući rast stranke i u narednom periodu te njeno proširenje na srednju Bosnu, Tuzlu, Posavinu i Republiku Srpsku.


- Glavni je problem što se Hrvati Bosne i Hercegovine percipiraju kroz HDZ BiH, ja sam živi dokaz da Hrvati u BiH jednako kao i većina Hrvata u BiH nisu HDZ BiH. Kada tu paradigmu uništimo, tek onda ćemo moći konkretno rješavati hrvatsko pitanje u BiH: HDZ BiH nije hrvatski narod u Bosni i Hercegovini - istakao je Raguž u razgovoru za N1.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI