video/ predsjednik sds-a o skandalu koji trese bih

O aferi 'Ikona': Veće bruke i blamaže nije odavno bilo... Kod nas je moguće i da se ovako obrukamo i ništa se ne desi...

Front 20.12.20, 13:19h

O aferi 'Ikona': Veće bruke i blamaže nije odavno bilo... Kod nas je moguće i da se ovako obrukamo i ništa se ne desi...
- To znači da je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu poklonjena ikona koja je ukradena iz nekog manastira u Ukrajini. Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo, kazao je Šarović, dodajući da će se to odraziti na odnose s Rusijom i BiH


Preedsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u izjavi za BN TV kazao je da je strašno, ako je sve tačno, što se čuje u vezi ikone koju je Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu, koji je vraća darodavcu dok Interpol ne utvrdi njeno porijeklo.

 

Radi se o ikoni staroj tri vijeka, za koju Ukrajina tvrdi da pripada njima i traži da se razjasni odakle ona u rukama predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

 

- To znači da je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu poklonjena ikona koja je ukradena iz nekog manastira u Ukrajini. Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo, kazao je Šarović, dodajući da će se to odraziti na odnose s Rusijom i BiH.

 

- Ne ulazim u to šta će uraditi Tužilaštvo BiH i neki drugi nadležni organi, kazao je Šarović, naglašavajući da je nemjerljiva politička šteta koja je nastala zbog "ukradene" ikone.

 

- Zbog ovakvih stvari svuda bi letjeli ministri inostranih poslova, mnogi drugi koji su u tome učestvovali. Da li će se to kod nas desiti i da li će sankcije imati odgovorni, odnosno član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a trebalo bi, kazao je Šarović, dodajući da je sve moguće.

 

- Kod nas je sve moguće, da se obrukamo do tog nivoa i da se ništa ne desi. Nadam se da ovog puta to tako neće moći proći jer je mrlja na cijelom našem narodu, kazao je Šarović.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI