DAMIR NIKŠIĆ U NOVOJ AKCIJI

Plan skriven u kukavičijem jajetu: Hoće li preko projekta Centralne banke BiH javno zemljište na Marijin Dvoru prodati tajkunima?!

Front 16.12.20, 22:15h

Plan skriven u kukavičijem jajetu: Hoće li preko projekta Centralne banke BiH javno zemljište na Marijin Dvoru prodati tajkunima?!
Potrebno je skupiti 1300 potpisa, a do sada je skupljeno oko 600. Molim vas pridružite se peticiji još sutra. Izborimo se zajedno za svoj, građanski prostor, za javni prostor, za “Javnu stvar” - poziva Damir Nikšić građane Sarajeva

 

 

Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić je u novoj/staroj akciji - borbi za spas popularnog parka Hastahana na Marijin Dvoru, a trenutno je u toku akcija prikupljanja potpisa za peticiju kojom se nastoji spasiti ova javna površina od pretvaranja u još jedan poslovno-stambeni objekat u Sarajevu. 


Tim povodom Nikšić se obratio putem svog Facebook profila Sarajlijama, prvenstveno stanovnicima Općine Centar:  


- Građani Centra su organizovali akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom nastoje sačuvati javnu površinu za potrebe građanstva. 
Nastoje sačuvati javni Park Prof. Dr. Nijaza Durakovića (nekadašnje Hastahane) od pretvaranja u privatno vlasništvo i izgradnje poslovno-stambenih objekata. 


Plan za privatizaciju opštinske zemlje (bivše vojne imovine) skriven je u kukavičijem jajetu pseudopatriotskog projekta izgradnje trezora Centralne banke BiH koji (pozivom na klauzulu ugovora koja to zakonski omogućava) namjeravaju naknadno napustiti, prodati zemljište tajkunima i tako privatizirati još jedan javni prostor u centru glavnog grada. 


Svakim danom od 11-14, ako ste stanovnik Opštine Centar, možete dati svoj potpis za peticiju koja će biti upućena Opštinskom vijeću na glasanje.


Potrebno je skupiti 1300 potpisa, a do sada je skupljeno oko 600. Molim vas pridružite se peticiji još sutra. 
Izborimo se zajedno za svoj, građanski prostor, za javni prostor, za “Javnu stvar”
- poziva Damir Nikšić građane Sarajeva.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI